Het Startblok, begin van je schrijfcarrière?

Voor schrijftalenten die zich graag willen ontwikkelen en zich nog aan het oriënteren zijn op de eigen mogelijkheden en de kansen die het literaire veld biedt, bieden we het Startblok. Een heel studiejaar doorloop je een programma met maandelijkse workshops en extra bijeenkomsten zoals intervisiemomenten en bezoek aan de Noordwoordfestivals en andere culturele voorstellingen.

In het Startblok besteden we ook veel aandacht aan de bijkomende zaken van het professionele schrijverschap. Van de inschrijving bij de KvK en de btw-administratie tot het genereren van inkomen door middel van het zèlf geven van workshops, schrijven voor nieuwe media en het contact met uitgevers. 

Je krijgt zo de kans verschillende aspecten van het schrijverschap te leren kennen, diverse genres uit te proberen en te ontdekken welke andere disciplines misschien ook bij ze passen.

Jaarlijks is er in het Startblok plaats voor 8 tot 10 talenten.

Is het Noordwoord Talent Startblok iets voor jou? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Dan bespreken we graag de mogelijkheden met je.

Programma 2019/2020

Het programma van het eerste deel van dit eerste jaar van Het Startblok van Noordwoord Talent ligt inmiddels vast en ziet er als volgt uit:

  • september: in de eerste bijeenkomst maak je kennis met elkaar en gaat Rob van Essen in op alle aspecten van het korte verhaal. Je kunt ook een eigen kort verhaal laten bespreken.
  • oktober: Erik Bindervoet en Ingejan Ligthart Schenk begeleiden een workshop waarin je een "zeepkistspeech" schrijft. Je kunt hem ten gehore brengen op Het Grote Gebeuren
  • december: workshop toneel, er wordt voorafgaand aan de bijeenkomst een toneelvoorstelling bezocht en de tekst daarvan is materiaal voor de workshop, die verzorgd wordt door Simon Weeda van De Tekstsmederij.