NW Talent: workshops

De basis van het Talentprogramma

De twee series workshops: Schrijven en performen en Schrijven en ondernemen vormen de basis van het talentprogramma en zijn in principe verplicht voor alle deelnemers aan het programma.

Je krijgt de mogelijkheid om te proeven van diverse genres. Dit gebeurt tijdens eenmalige ontmoetingen/workshops met schrijvers die dit genre beoefenen. Denk aan poëzie, korte verhalen en toneel maar ook aan podcasts en andere vormen van nieuwe media. Ook is er ruim aandacht voor de schrijver als ondernemer.

Workshop Schrijven en performen

Dit programma bestaat uit acht workshops waarin je kennis kunt maken met verschillende genres en met zaken als redactie en voordracht. Deze workshops zijn ook te volgen door de gevorderde deelnemers. De begeleiders zijn ervaringsdeskundigen die de deelnemers inzicht geven in hun ideeën en werkwijze en daarnaast praktische tips en adviezen kunnen geven naar aanleiding van tekstfragmenten of ideeën van de deelnemers.

oktober 2021: kort verhaal 
november 2021: poëzie
december 2021: essay 
januari 2022: redactie 
februari 2022: toneel 
maart 2022: nieuwe media
april 2022: voordracht 
mei 2022: podcast 

Workshop Schrijven en ondernemen

Twee bijeenkomsten over de zakelijke kanten van het schrijverschap. Hierbij gaat het om vragen als: hoe veel kan ik vragen voor een opdracht of optreden, moet ik me registreren, zijn er fondsen voor beginnende schrijvers e.d. De eerste bijeenkomst is vooral bedoeld voor de beginnende schrijvers en wordt verzorgd door een specialist op het gebied van werken als zelfstandige in de culturele sector en een schrijver met een eigen bedrijf. De tweede bijeenkomst vindt plaats tijdens het festival Dichters in de Prinsentuin en hierin gaat het vooral om het luisteren naar en uitwisselen van ervaringen met (deelnemende) schrijvers, uitgevers en andere professionals.

februari 2022: workshop ondernemend schrijverschap
juli 2022: bijeenkomst tijdens Dichters in de Prinsentuin