Myron Hamming – Stadsdichter 2021 – 2022

Welkom op de pagina van Myron. Hier vind je een overzicht van de activiteiten van Myron. Myron heeft ook zijn eigen website: www.myronhamming.nl

5 november 2021

Ook op Let's Gro treedt Myron een aantal keren op. Hier sluit hij het onderdeel Let's Gro (w) Next af in De Oosterpoort: een presentatie van een andere aanpak van het armoedebeleid van de gemeente Groningen.

11 september 2021

Op 11 september hield NOORDWOORD  de jaarlijkse talentendag. Myron was gevraagd om met individuele deelnemers die daar behoefte aan hadden te sparren over hun performance.

10 juli 2021

Myron was één van de dichters op Dichters in de Prinsentuin in de Hortus Haren. Hier draagt hij voor tijdens de opening van de tweede dag, 10 juli.

 

16 juni 2021

Ode aan de supporters van FC Groningen, bij het 50-jarig bestaan van de club.

 

14  mei 2021

De collectebus van giro 555 kwam langs in Groningen om aandacht te vragen voor de coronasituatie in de rest van de wereld. Er word o.a. geld ingezameld voor vaccinaties. Myron steunt de actie.

 

5 mei 2021

Myron was één van de Ambassadeurs van de Vrijheid dit jaar. Op het online Bevrijdingsfestival van Groningen trad hij op met het gedicht "Nora".

 

Myron Hamming en Lara Harbers

3 april 2021

Op 3 april was Myron één van de presentatoren van Het Grote Gebeuren, het literatuurfestival van NOORDWOORD, deze keer via een livestream in plaats van met publiek in de zaal. Vanuit de Newsroom in Forum Groningen introduceerde hij zijn gasten. 

16 maart 2021

Myron werkte mee aan een uitzending van RTV-Noord over het project Toukomst van het Nationaal Programma Groningen: “voor wie zich door en door Groninger voelt"

 

11 maart 2021

Groningen is doordrenkt met kunst: aan de muren, in de ateliers en op straat. Om de kunst te vieren heeft kersverse stadsdichter Myron Hamming zich laten inspireren door beeldende kunst in Groningen. Dit is het resultaat. Voor alle kunstliefhebbers, makers, denkers, levensgenieters, studenten, Stadjers en Groningers.

 

5 maart 2021

Festival Grasnapolsky presenteert een bijzondere korte video, over lichtpuntjes in de verte en hoop voor de Toekomst. Met projecties van Blauwe Uur, muziek van REMY. X ARO en tekst van Myron Hamming. Opgenomen op de locatie van het festival: Fabriek de Toekomst, Scheemda, Groningen.
Van het gedicht van Myron zijn prachtige prints gemaakt. Je koopt ze op de website van Grasnapolsky!

12 februari 2021

Meepraten en optreden bij een werkconferentie van NOORDWOORD

Op 12 februari is Myron te gast bij de digitale werkconferentie van NOORDWOORD over samenwerking in de letterensector in Noord-Nederland. Naast meepraten in de workshop eindigde de middag met een spetterend gedicht van Myron.

8 februari 2021

Myron is de eerste gast in het programma Lef. Gedichten en een interview, waar natuurlijk het stadsdichterschap ook aan de orde komt.

29 januari 2021

Op 29 januari werd bekendgemaakt dat Myron de nieuwe stadsdichter van Groningen is.


Paul de Rook, wethouder cultuur van de gemeente Groningen, maakte vrijdag 29 januari '21 via een livestream vanuit de Puddingfabriek bekend dat Myron Hamming zich twee jaar stadsdichter van Groningen mag noemen. Myron is al heel lang actief in Groningen als dichter en spoken word artiest. Hij geeft workshops poëzie en spoken word in het onderwijs, maar ook in jeugdinstellingen en in de verslavingszorg. Hij is jurylid voor de Kunstbende en bestuurslid van het Grand Theatre. Hij werkt samen met onder andere het NNO, diverse gemeenten, de Schrijversvakschool en Biblionet.

16 december 2020

In december '20 kwam Myron in de publiciteit met zijn “Ode aan Groningen”, een ode aan de diversiteit, creativiteit en kracht van de stad Groningen. Het was onderdeel van zijn sollicitatie naar het stadsdichterschap.

24 maart 2020

Een hart onder de riem. Een steuntje in de rug. Samen de moed erin houden tijdens de coronacrisis. Een liefdevolle boodschap vanuit Groningen van dichter Myron Hamming. DVHN zette zijn woorden op beeld.