Myron Hamming – Stadsdichter 2021 – 2022

Welkom op de pagina van Myron. Hier vind je een korte overzicht van waar Myron zich bevind en wat je de komende tijd van hem kan verwachten.

12 februari 2021

Meepraten en optreden bij een werkconferentie van NOORDWOORD

Op 12 februari is Myron te gast bij de digitale werkconferentie van NOORDWOORD over samenwerking in de letterensector in Noord-Nederland. Naast meepraten in de workshop eindigde de middag met een spetterend gedicht van Myron.

29 januari 2021

Op 29 januari werd bekendgemaakt dat Myron de nieuwe stadsdichter van Groningen is.


Paul de Rook, wethouder cultuur van de gemeente Groningen, maakte vrijdag 29 januari ’21 via een livestream vanuit de Puddingfabriek bekend dat Myron Hamming zich twee jaar stadsdichter van Groningen mag noemen. Myron is al heel lang actief in Groningen als dichter en spoken word artiest. Hij geeft workshops poëzie en spoken word in het onderwijs, maar ook in jeugdinstellingen en in de verslavingszorg. Hij is jurylid voor de Kunstbende en bestuurslid van het Grand Theatre. Hij werkt samen met onder andere het NNO, diverse gemeenten, de Schrijversvakschool en Biblionet.

16 december 2020

In december ’20 kwam Myron in de publiciteit met zijn “Ode aan Groningen”, een ode aan de diversiteit, creativiteit en kracht van de stad Groningen. Het was onderdeel van zijn sollicitatie naar het stadsdichterschap.

24 maart 2020

Een hart onder de riem. Een steuntje in de rug. Samen de moed erin houden tijdens de coronacrisis. Een liefdevolle boodschap vanuit Groningen van dichter Myron Hamming. DVHN zette zijn woorden op beeld.