Joost Oomen / 2013 – 2015

Joost Oomen – fotograaf Gaby Jongenele

Joost Oomen (1990) is dichter, schrijver, drummer en performer. Hij publiceerde de bundels Vliegenierswonden en De stort en bracht in 2015 de vinylsingle Joost Oomen uit.

Joost Oomen was zowel huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen als stadsdichter van Groningen. Naast dichter is Oomen ook actief als organisator van Kantoorpoëzie, Dichters in de Prinsentuin en Explore the North. Werk van Oomen verscheen onder meer bij hard//hoofd, Samplekanon en Kluger Hans. Oomen trad onder andere op bij Crossing Border, De Gentse Feesten, Dichters in de Prinsentuin, Boekenbal voor de Lezers, Wintertuin, Sunsation, Oerol, Lowlands, Het Tuinfeest en het Gedichtenbal.

In zijn vrije tijd is Oomen onderdeel van het literaire DJ-collectief Team KTW. In november 2016 verscheen chapbook De zon als hij valt van Joost bij Literair Agentschap Wintertuin. Dat gaat over de reis die een jongen, en een meisje afleggen met een oog en een pols. Zijn opmerkelijke verhaal is gebaseerd op het glazen oog dat overbleef na een drone-aanval op terrorist Mokhtar Belmokhtar en de pols van een vrachtwagenchauffeur die werd teruggevonden na een explosie op een camping in Spanje.