Algemeen

Het hele programma van Dichters in de Prinsentuin, zowel het dagprogramma als de twee avondprogramma’s, vindt plaats in de Hortus Botanicus in Haren.  Overdag is de tuin open vanaf 10 uur. Het dagprogramma van Dichters in de Prinsentuin op 10 en 11 juli begint om 11 uur. De avondprogramma’s op vrijdag 9 juli en zaterdag 10 juli beginnen om 20 uur.

Honden zijn in de Hortus niet toegestaan, met uitzondering van hulphonden. In de entreehal is gratis wifi (“bezoekers Hortus”).

Neem vooral een kleedje, klapstoel of kussens mee om plaats te nemen in de tuin

Toegangsprijzen en tijden:

Je entreebewijs koop je per (dag)deel op www.hortusharen.nl of rechtstreeks via Eventbrite.

Dagprogramma zaterdag 10 juli of zondag 11 juli, 11.00u – 17.00u: €10,-
Programma vrijdagavond 9 juli of zaterdagavond 10 juli, 20.00 – 22.30u: €10,-
Combinatietickets beide dagprogramma’s:   €15,-
Combinatieticket beide avondprogramma’s €15,-
Stadjerspashouders en abonnementhouders betalen €2,- voor een dagprogramma
Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis naar binnen, jongeren van 12 tot 16 betalen € 4,50

Bereikbaarheid, parkeren en toegankelijkheid

De Hortus Botanicus is goed bereikbaar en toegankelijk voor publiek. Vanaf NS-Hoofdstation Groningen en vanaf NS-station Haren rijdt elk half uur een bus en schuin tegenover de ingang is voldoende gratis parkeergelegenheid (achter het tankstation).

Ook is de Hortus Botanicus vrijwel volledig rolstoelvriendelijk met uitzondering van de Rotstuin en delen van de Chinese Tuin. Hou er rekening mee dat er veel grindpaden zijn. Er is een invalidentoilet in de entreehal en in het Grand Café De Plantage aanwezig. Daarnaast zijn er drie rolstoelen en twee rollators te leen voor bezoekers.

Toiletten zijn te vinden in De Plantage, bij het Chinese Theehuis en bij de receptie. Er is een invalidentoilet in de entreehal en in het Grand Café De Plantage aanwezig.

De EHBO is te vinden bij de receptie en De Plantage. Bij De Plantage is ook een AED aanwezig.

Het adres van de Hortus is: Kerklaan 34, 9751 NN Haren, tel.nr. 050 – 537 00 53

Horeca

In de Hortus zijn verschillende horecapunten. Het grootste horecapunt ligt midden in de Hortus: Grand Café De Plantage, dagelijks geopend van 10.30-17.00 uur, de keuken is open tot 14:00 uur. Het theehuis in de Chinese Tuin is in het Dichters in de Prinsentuin weekend open vanaf 14.oo uur.

De tuin is van 17.00u tot 19.00u gesloten, dus voor avondeten kun je niet in de Hortus terecht. Wil je in de buurt dineren op nog geen 10 minuten loopafstand? Dan kan dat bij Yamen Cuisine bij de Hub Haren (Dilgtweg 5b). Geniet van de moderne Syrische keuken met veel vegetarische en veganistische opties. Op vertoon van je ticket krijg je korting. Reserveer via 06-24879795 of via www.yamencuisine.nl

Aankomst en vertrek

Bij binnenkomst word je gevraagd een gezondheidscheck te doen zodat we zeker weten dat iedereen die in de tuin rondloopt geen coronaklachten heeft, deze is dan ook verplicht. Daarnaast voeren we een publieksonderzoek uit. Deelname is niet verplicht, maar je helpt ons er wel enorm mee. We gaan natuurlijk zorgvuldig om met alle gegevens en houden ons aan de AVG-wetgeving.

De organisatie maakt gedurende de avond beeldmateriaal van de dichters en haar bezoekers. Dit materiaal kan op de website en social media van de organisatie worden geplaatst. Tevens kan dit materiaal gebruikt worden als PR-materiaal. Bij het betreden van dit terrein geeft u toestemming voor het gebruik van dit beeldmateriaal.

Zo vind je de dichters en ons

Dichters zijn te herkennen aan hun rode paraplu’s. Bij vragen of opmerkingen kun je terecht bij de NOORDWOORD-kraam op de boulevard en bij de hoofdingang. NOORDWOORD-vrijwilligers zijn te herkennen aan de blauwe shirts.

Bezoek gebeurt op eigen risico. NOORDWOORD en de Hortus Botanicus Haren kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor schade, letsel en/of diefstal toegebracht door derden.

Praktische informatie

Geplaatst: za, 26 juni 2021