Mark Boog, Ellen Deckwitz, Asha Karami, Tomas Lieske en Marieke Lucas Rijneveld zijn enkele van de vele dichters die zullen optreden tijdens Dichters in de Prinsentuin in Groningen. Het festival wordt georganiseerd door NOORDWOORD en vindt plaats op 10, 11 en 12 juli a.s. (wanneer de omstandigheden rond het coronavirus het toelaten). Deckwitz, Karami en Rijneveld werden onlangs nog genomineerd voor prestigieuze poëzieprijzen, waaronder de Herman de Coninckprijs en de Grote Poëzieprijs 2020.

De laatste bundel van Marieke Lucas Rijneveld, Fantoommerrie, wordt geroemd vanwege de “overdonderende stroom van verbeeldingskracht en taalspel”. Asha Karami schreef met Godface een bijzonder en ontregelend debuut waarin ze  voortdurend het imago en de eigen rol in de maatschappij aan de orde stelt. Ellen Deckwitz studeerde in Groningen en trad al eerder op in de Prinsentuin. In haar nieuwste bundel Hogere natuurkunde doet ze onderzoek naar haar Nederlands-Indische wortels en de doorwerking van haar grootmoeders oorlogstrauma op de generaties erna. Ook Marc Boog en Thomas Lieske zijn gelauwerde schrijvers die elk onlangs een nieuwe bundel presenteerden.

Tijdens Dichters in de Prinsentuin delen tientallen dichters hun gedichten met het publiek. Dat doen ze vooral in de open lucht, in de renaissancistische Prinsentuin in de binnenstad van Groningen. Zowel nieuwe talenten als ervaren professionals lezen voor op het theeveld van de tuin of in intieme sessies in de loofgangen. Naast de voorleesmiddagen in de Prinsentuin biedt het festival verdieping, workshops en debat.

Eerste namen bekend voor Dichters in de Prinsentuin

Geplaatst: ma, 9 maart 2020