Trots zijn we dat we kunnen aankondigen dat in onze opdracht schrijver-muzikant Auke Hulst en Corrie van Binsbergen zich door het gelijknamige apocalyptische verhaal van Belcampo laten inspireren tot een hedendaagse apocalyps, een verhaal over klimaatverandering, het eind der tijden en dat wat blijft: de liefde. Literair muziektheater dat diep doordringt in de morele en politieke vragen van onze tijd. Te zien dus tijdens het Grote Gebeuren op zaterdag 9 november. Schrijf het alvast in je agenda. Je kaartje kun je hier alvast kopen.

Corrie van Binsbergen heeft een geheel eigen stijl ontwikkeld in combineren van literatuur en muziek tot een unieke vorm van muziektheater. Strekking: verhalen worden live gelezen door de auteur en tegelijkertijd ontrolt zich een muzikaal scenario, geschreven op de verhalen; als ‘een film voor je oren’. Na het succesvolle Godverdomse Dagen op een Godverdomse Bol met Dimitri Verhulst is het nu tijd voor Een groter gebeuren. Voor deze voorstelling stelde Van Binsbergen een speciaal ensemble samen. Bijzonder is dat ook Hulst zelf in de band meespeelt.

Auke Hulst is romanschrijver, journalist en singer-songwriter. Hij schreef bekroonde romans en reisboeken, waaronder Kinderen van het Ruige Land, Slaap zacht, Johnny Idaho, En ik herinner me Titus Broederland. In juni 2018 won Auke Hulst met Motel Songs de Bob den Uyl Prijs 2018 voor het beste journalistieke reisboek.

Auke Hulst voordracht, zang en akoestisch gitaar Corrie van Binsbergen gitaar Hermine Deurloo mondharmonica, sopraansax Joost van Esviool, mandoline, banjo Joost Buis trombone, lapsteel Albert van Veenendaal (prepared) piano Hein Offermans bas Yonga Sun drums en electronica.

Voor meer informatie over Corrie van Binsbergen: www.corrievanbinsbergen.com
Voor meer informatie over Auke Hulst: www.aukehulst.nl 
En neem een kijkje op de speciale “Een Groter Gebeuren-pagina” op deze website!

Foto: ©Hans-de-Bruijn

Corrie van Binsbergen & Auke Hulst in Een Groter Gebeuren

Geplaatst: ma, 22 juli 2019
Forum Hereplein, zaal 2

za, 9 november 2019, 21.40 t/m 23.00