Welkom bij de Poëzieweek in Groningen

In de Poëzieweek kun je zomaar, op allerlei alledaagse plekken en onverwachte momenten, tegen dichters en gedichten aanlopen. Dit jaar zal dat weer vooral online zijn. De Poëzieweek 2022 vindt plaats van donderdag 27 januari t/m woensdag 2 februari 2022. 
Het thema van de Poëzieweek is "natuur". Het Poëzieweekgeschenk is geschreven door Ramsey Nasr. 
Meer informatie vind je op www.poezieweek.com. Voor de activiteiten in Groningen bekijk je onze agenda

Ramsey Nasr schrijft Poëziegeschenk

In 2022, een lustrumeditie van de Poëzieweek, schrijft niemand minder dan Ramsey Nasr het Poëziegeschenk. Ramsey Nasr (Rotterdam, 1974) is dichter, schrijver, acteur en regisseur. Hij studeerde in 1995 af aan de toneelschool Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. Antwerpen bleef lange tijd zijn woonplaats, tegenwoordig woont hij in Amsterdam.

In 2000 debuteerde Nasr als dichter met de bundel 27 Gedichten & Geen lied. In 2005 werd Nasr benoemd tot stadsdichter van Antwerpen.

Op 28 januari 2009 (Gedichtendag) werd Ramsey voor een periode van vier jaar benoemd tot Dichter des Vaderlands.

Sinds mei 2013 maakt Nasr deel uit van de vaste spelerskern van toneelgezelschap ITA. Op tv is Nasr o.a. te zien in de televisieseries Overspel en Oogappels. 

In april 2021 verscheen bij De Bezige Bij zijn nieuwste boek, getiteld De Fundamenten. Het vormt de weerslag van een jaar corona en vooral een radicale oproep tot verandering.

Foto: Kelly-ann van Steveninck