Op zaterdag 16 juni wordt in Dwingeloo literatuur en muziekfestival Zomerzinnen gehouden. De afgelopen twee jaar vond het festival in Amen plaats. Daar loopt de organisatie nu tegen haar grenzen aan wat betreft beschikbare ruimte, vrijwilligers en horeca. Vandaar dat besloten is naar Dwingeloo te verhuizen. Voor de nieuwe editie zijn onder andere Tommy Wieringa, Marieke Lucas Rijneveld, Maxim Februari, Frank Westerman en Fleur van der Bij bevestigd.

De heilige Rita, de nieuwe roman van Tommy Wieringa, staat op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs en is genomineerd voor de E. du Perronprijs. Marieke Lucas Rijneveld wordt geïnterviewd over haar debuutroman De avond is ongemak. De Groningse Fleur van der Bij debuteerde begin dit jaar met De Nijl in mij en zal samen met Frank Westerman optreden. Maxim Februari, Ellen Deckwitz en Corrie van Binsbergen, Jan Veenstra en Marga Kool zullen ook optreden.

“Aan Zomerzinnen 2009 in Dwingeloo bewaren veel mensen goede herinneringen. Eigenaar Mark Bergmans van Hotel Wesseling en Grand Café de Brink was direct enthousiast om weer met ons samen te werken en zowel provincie Drenthe als gemeente Westerveld willen de nieuwe opzet subsidiëren,” vertelt programmeur Annette Timmer.

Zomerzinnen is in 2007 begonnen als festival rond de langste dag op een aansprekende locatie in Drenthe. Na edities in onder meer Wezup, Veenhuizen, Hoogeveen, Meppel, Emmen en Zuidlaren vond Zomerzinnen de afgelopen twee jaar in Amen plaats. Omdat verdere groei daar niet mogelijk blijkt heeft de organisatie nu gekozen voor Dwingeloo.

Zaterdag 16 juni zullen op verschillende locaties landelijk en regionaal bekende schrijvers, dichters en muzikanten optreden. Daarnaast is er op het gratis toegankelijke festivalterrein een aantrekkelijk randprogramma met muziek, straattheater en horecastands.

Zomerzinnen wordt georganiseerd door Stichting Zomerzinnen in samenwerking met Biblionet Drenthe, Stichting Literatuurclubs Drenthe en Huus van de Taol.

Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe en de gemeente Westerveld.

Zomerzinnen verwelkomt Tommy Wieringa en Marieke Lucas Rijneveld

Geplaatst: wo, 21 maart 2018