Nadat literair festival Zomerzinnen in april het programma presenteerde volgden er de afgelopen weken nog enkele nieuwe namen. Het festival dat zaterdag 22 juni in Dwingeloo zal plaatsvinden voegde Rob van Essen aan het programma toe nadat hij de Libris Literatuur Prijs won. Manon Uphoff vervangt Frank Groothof en zal geïnterviewd worden over haar nieuwe roman Vallen is als vliegen.

Naast bekende auteurs als Rosita Steenbeek, Vonne van der Meer, Lévi Weemoedt, Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja, Niña Weijers, Tessa de Loo en Bert Wagendorp staan er ook optredens van Drentse schrijvers als Erik Harteveld, Abel Darwinkel, Delia Bremer en Gerdien Verschoor, de nieuwe directeur van Herinneringscentrum Kamp Westerbork, op het programma.

Tevens is er een panelgesprek over het bewerken, hertalen en vertalen van literatuur. Deelnemers zijn Sophie Kassies, neerlandicus Michelle van Dijk en Jan Rot, meester van de cover. Kassies maakte van de bestseller Turks Fruit (1969) een hedendaagse theaterversie. Michelle van Dijk hertaalde Van oude menschen, de dingen die voorbijgaan, de klassieker van Louis Couperus. Jan Rot is zanger, componist, tekstdichter en vertaler van hits van anderen en van beroemde werken uit de klassieke muziek.

Literatuur- en muziekfestival Zomerzinnen begint zaterdag 22 juni om 15.00 uur. Op zeven podia, en op straat, treden tientallen schrijvers en muzikanten op. Tickets kosten €22,50 en zijn te verkrijgen via de festivalwebsite.

Zomerzinnen met Rob van Essen en Manon Uphoff

Geplaatst: do, 20 juni 2019