Write Now! is al twintig jaar dé schrijfwedstrijd voor jongeren in Nederland en Vlaanderen in elk denkbaar literair genre en sinds vorige jaar zien ze zelfs inzendingen van over de hele wereld tegemoet! Ook dit jaar zijn deelnemers van tussen de 15 & 24 jaar van harte welkom om hun tekst in te zenden: gedicht, songtekst, scenario, kortverhaal, spoken word of rap, alles is welkom. 

Dit jaar kent Write Now! vijf regio voorronden. Deelnemers worden aan de hand van de postcode ingedeeld in regio Noord-, Midden- of Zuid-Nederland, Vlaanderen of Wereldwijd. De regiofinales vinden begin november online plaats. Per regio gaan er één of twee deelnemers door naar de finale en wordt er nog één wildcard uitgereikt. De inzenddeadline staat op 1 oktober a.s. en de winnaar wint onder andere een geldbedrag van maar liefst €5.000,-. De winnaar mag tevens optreden op Frontaal en deelnemen aan het zomerkamp van Das Mag.  Daarnaast mogen alle deelnemers aan de voorrondes sowieso deelnemen aan een (online) workshop van o.a. Niña Weijers, Manu van Kersbergen of Jordi Lammers.

In het verleden vielen bij de Noordelijke (Groningse) voorronde schrijvers als Lilian Zielstra, Meinte Dirksen, Richard Nobbe, Esmé van den Boom en Anna Dijk in de prijzen. Schrijvers als Lize Spit, Niña Weijers, Vincent van Meenen en Maartje Wortel wonnen de finale.

Write Now! zoekt schrijvers

Geplaatst: do, 9 september 2021