De schrijfwedstrijd Write Now! is weer van start gegaan. Tot 1 april sturen jongeren van 15 tot en met 24 jaar uit Nederland en Vlaanderen hun teksten in om een felbegeerde plek in de finale te bemachtigen en zo hun kans op doorbreken te vergroten.

Meedoen
Write Now! is de grootste wedstrijd voor jong schrijftalent van 15 tot en met 24 jaar uit Nederland en Vlaanderen. Alle genres – verhalen, gedichten, columns, geschreven spoken word, scenario’s of songteksten – zijn toegestaan. Teksten insturen kan tot en met 31 maart 2019 via writenow.nu.

Voorronden en finale
Na de deadline worden alle deelnemers ingedeeld bij tien regionale voorronden, die in april en mei plaatsvinden. Om hun schrijfvaardigheden verder te ontwikkelen, kunnen deelnemers voorafgaand aan de prijsuitreiking in hun regio een gratis workshop van een jonge schrijver volgen. Per voorronde zijn er drie prijzen te vergeven: € 250,-, € 125,- of € 75,- aan boekenbonnen. Wie een van de voorronden wint, verwerft bovendien een plek in de finale op 30 juni in Rotterdam. Naast de winnaars van de voorronden plaatsen uiteindelijk nog vijf tweede- en/of derdeprijswinnaars zich met een wildcard voor de finale. 

Prijzenpakket
De hoofdprijs van Write Now! 2019 bestaat uit een MacBook, een schrijfopleiding bij de Schrijversacademie of Creatief Schrijven, een publicatie en optredens bij Geen Daden Maar Woorden Festival en Tilt Festival. De tweedeprijswinnaar ontvangt een iPad en de derdeprijswinnaar een boekenpakket, beide ter beschikking gesteld door Libris Boekhandels. De tweede en derde prijs bestaan verder uit een schrijfworkshop en een coachingsgesprek met een redacteur.

Successen
De Groninger stadsdichter Lilian Zielstra stond tweemaal in de finale van Write Now! Esmé van den Boom, die in december het Hendrik de Vriesstipendium kreeg toegekend, won de Groningse voorronde in 2017 en werd afgelopen jaar tweede. Studente Anna Dijk won en vertegenwoordigde Groningen verleden jaar in de finale. Bekijk de Wall of Fame op writenow.nu voor een overzicht van alle succesvolle oud-winnaars.

Write Now! zoekt noordelijk schrijftalent

Geplaatst: za, 2 maart 2019