De schrijfwedstrijd Write Now! is van start gegaan. Jongeren van 15 t/m 24 jaar uit heel Nederland en Vlaanderen kunnen vanaf nu hun tekst insturen. Van proza tot poëzie, van scenario tot spoken word-, rap- of songteksten: alle genres zijn welkom! Insturen kan tot 1 april via het inschrijfformulier

Bij de regionale prijsuitreiking zijn alle deelnemers van harte welkom om deel te nemen aan een avondprogramma gevuld met een gratis schrijfworkshop, voordrachten, muziek én de bekendmaking van de drie prijswinnaars. Bij de Groningse uitreiking op dinsdag 12 mei zal voormalig stadsdichter Lilian Zielstra de workshop verzorgen. Esmé van den Boom, die de voorronde in 2017 won, maakt deel uit van de jury.

De derde- en tweedeprijswinnaar gaan naar huis met €75,- en €125,- aan boekenbonnen en maken bovendien kans op een van de vijf wildcards voor de finale. De winnaar van Write Now! Groningen gaat met maar liefst €250,- aan boekenbonnen naar huis. De eersteprijswinnaar draagt voor uit zijn of haar winnende tekst en bemachtigt ook een plekje in de finale op 28 juni in Rotterdam.

Finalisten schrijven binnen drie weken een nieuwe tekst en ontmoeten elkaar tijdens het finaleweekend waar ze diverse masterclasses volgen. In Rotterdam wordt bekendgemaakt wie de winnaar is van Write Now! 2020 en de derde en tweede prijs worden uitgereikt. De hoofdprijs bestaat uit een MacBook, deelname aan de Lage Landen Schrijfweek van Stichting Beter Schrijven en verscheidene optredens en abonnementen.

Write Now! zoekt jong schrijftalent

Geplaatst: zo, 8 maart 2020