HOOGEZAND- Vrijdag 25 oktober van 20.00 tot 23.00 uur wordt ‘Woordtalenten’, hét proza- en poëzie-evenement van Midden-Groningen, gehouden in Hotel Faber. Het hotel is te vinden aan de Meint Veningastraat 123 in Hoogezand. De toegang tot het evenement is gratis.

Gerard Rozeboom uit Sappemeer organiseert voor de derde keer dit open podium voor schrijvers en dichters die in een sfeervolle setting hun eigen werk komen voordragen. Gezocht werd naar een mix tussen professionals en amateurs. Er doen dit jaar 23 deelnemers mee en RTV Noord-columniste Fieke Gosselaar is daar één van.

De avond wordt muzikaal omlijst door Veendammer Krzysztof Groen. Met Little Cash, waarmee hij nummers van Johnny Cash covert, treedt hij op in het hele land. Daarnaast bestaat zijn repertoire uit Groningstalige muziek. Groen won in 2017 de publieksprijs van Het Grunneger Laidjesfestival.

De presentie is in handen van Eltje Doddema uit Harkstede, die in 2004 de K. ter Laanprijs, voor zijn bijdrage aan de Groninger cultuur in ontvangst nam.

In een tijdsbestek van vijf minuten per deelnemer dragen deze avond voor: Fieke Gosselaar, Henk Puister, Mara Naomi Min, Wim Dussel, Janny Dussel, Edo Staal, Anneke Wasscher, Nico Torrenga, Dieneke Bronsema, Rob Rosendahl, Jeanine Anja, Albert Greven, Remda Spoelstra, Louis Hagen, Bianca Holst, Chantal Ramaker, Bert Schaap, Joyce Bodewes, Meiko Schrik, Tineke Boersema, Laura Mijnders, Hubert Klaver en Malon Bakker.

Naast Nederlandstalige voordrachten wordt het publiek dit jaar getrakteerd op Groningstalig proza en poëzie, een kleine attentie en een hapje. Verder zijn consumpties voor eigen rekening. Daarnaast is er een kleine en gratis boekenruilbeurs.  

Foto Fieke Gosselaar: Willem van der Velden                                                                                                                              

Woordtalenten, het proza- en poëzie-evenement van Midden-Groningen

Geplaatst: wo, 23 oktober 2019