De Groningse literaire studentenvereniging Flanor organiseert voor de tweede keer een poëziewedstrijd. Evenals vorig jaar wordt er samengewerkt met het culturele studentencentrum Usva. Nieuw is de samenwerking met SLAG. De winnaar krijgt een fiets en mag optreden bij Dichters in de Prinsentuin (24-26 juli 2013)!

Iedereen kan deelnemen: zowel mensen met planken vol poëzie als beginnende dichters. Het thema van de wedstrijd is: Niet te beschrijven. Deelnemers kunnen hun gedicht voor 12 mei hun gedicht sturen naar niettebeschrijven@gmail.com. De winnaar wordt bekend gemaakt op een mooie poëzieavond die op 10 juni in het Usva-INTheater plaatsvindt.

De jury bestaat dit jaar uit: Gillis Dorleijn (Hoogleraar Nederlandse Letterkunde), Pauline Sparreboom (huisdichter RUG), Anton Scheepstra (uitgeverij Passage), Jane Leusink (Schrijversvakschool) en Arjen Nolles (Dichters in de Prinsentuin).

De poëziewedstrijd van vorig jaar werd gewonnen door Obe Alkema. Zijn gedicht Reve was volgens de jury de beste inzending. Inmiddels is Obe Alkema lid van de Dichtclub in Café Marleen en staat hij dit jaar in de loofgangen van Dichters in de Prinsentuin. Met de fiets die hij won is het minder goed afgelopen.

Geïnteresseerden kunnen meer informatie vinden op de website van Flanor of op de facebookpagina van de wedstrijd.

Win een fiets én optreden bij Dichters in de Prinsentuin

Geplaatst: ma, 8 april 2013