Dichter Willem Tjebbe Oostenbrink uit Zuidhorn is met de vijfentwintigste Borsla-prijs onderscheiden. Hij ontvangt de prijs voor zijn gedichtencyclus ‘Begrip te boven veurbij verbeeldeng’; in het duits: ‘Jenseits des Verstehens’. De cyclus bestaat uit een zestal in het het Westerkertiers geschreven gedichten. De titel verwijst naar de thematiek van de gedichten. De dichter schildert met veel warmte prachtige beelden, volgens jurylid Jutta Oltmans. “Hij maakt ‘lüttke Saoken’ groot en stelt daarbij vragen naar wat het leven de moeite waard maakt.”

Het is de tweede keer dat Oostenbrink de Borslaprijs ontvangt; de eerste was in 2014. De Borsla-prijs wordt toegekend door de Borsla-Vereniging voor nieuwe Nederduitse taal en literatuur. De uitreiking van de Borslaprijs zal plaats vinden op 13 november in Bösel in de gemeente Cloppenburg ten zuidwesten van de stad Oldenburg.

De Borslaprijs wordt dit jaar voor de vijfentwintigste keer uitgereikt. De Borsla-Vereniging voor Nederduitse taal en literatuur in Bösel wil de taal en cultuur aan weerszijden van de grens bevorderen. De prijsvraag is vernoemd naar de naam die de stad Bösel in de middeleeuwen droeg.

Foto Willem Tjebbe Oostenbrink | Teodozja Oostenbrink-Wieloch

Willem Tjebbe Oostenbrink krijgt Duitse Borslaprijs voor Nederduitse taal en literatuur

Geplaatst: wo, 29 september 2021