In juni wordt de Groninger stadsschouwburg een week lang het huis van de wijkbewoners van Beijum. In de vorm van toneel, muziek, dans, poëzie en alles daar tussenin komt de wijk met al haar smaken, geuren en kleuren tot leven. Het gehele theater wordt het decor van e verhalen uit de wijk. Beijum is de derde Groninger stadwijk die meedoet aan De Wijk De Wereld. Sinds vorig jaar wordt er ook een wijkdichter benoemd en inwoners van Beijum kunnen zich tot 1 april opgeven voor de functie.

Verleden jaar was Charlotte Beerda de wijkdichter. De organisatie van De Wijk De Wereld ontmoette haar tijdens de editie waarin de Korrewegwijk centraal stond en ze waren onder de indruk van de zeggingskracht van haar werk. Beerda opende de voorstelling in de Stadsschouwburg en dat bracht de organisatie op het idee om in elke wijk waar ze neerstrijken opzoek te gaan naar een wijkdichter. De wijkdichter geeft woorden aan wat er leeft en speelt in de wijk en treedt op tijdens wijk -en stadsgelegenheden. Met hulp van de gemeente wordt de wijkdichter ook een ontwikkelingstraject aangeboden.

Binnengedichten: Beijum blijf binnen!

Alle inwoners van Beijum kunnen meedoen aan de poëziewedstrijd Binnengedichten: Beijum blijft binnen!. Schrijf een gedicht of neem jouw spoken word op op video en stuur het naar DWDW. Het mag alleen, het mag met het hele gezin, op 2 meter afstand met de buurvrouw of buurman, vanaf het balkon, met je huisdier, de geraniums, of wat je maar kunt bedenken.

Er zijn drie voorwaarden:

  • Centraal moet staan: Binnen in Beijum. Vat dit zo creatief op als je wilt.
  • Het mag niet langer zijn dan één A4
  • Je woont in Beijum

Stuur jouw gedicht of filmpje naar jantien@dewijkdewereld.nl voor 1 april 12.00 uur.

De leukste/mooiste/beste/grappigste/origineelste/meest ontroerende kunstwerken zetten we online voor de andere thuiszitters.

Misschien krijgt jouw inzending ook wel een plek in de voorstelling in de Stadsschouwburg. En… wie weet word jij de wijkdichter van Beijum!

Wie wordt de wijkdichter van Beijum?

Geplaatst: vr, 20 maart 2020