De gemeente Oldambt is op zoek naar een nieuwe stadsdichter voor de periode 2020-2022. Hij of zij zal in juni Bianca Holst opvolgen als stadsdichter. Het stadsdichterschap werd in 2014 ingesteld en Rob Rosendahl en Anke de Klerk gingen Holst voor.

Bianca Holst organiseerde als stadsdichter meerdere evenementen. Zo was er begin februari nog een groots opgezette poëziewedstrijd. De gedichten die ze schreef zijn op de website van de gemeente te lezen. Het is de bedoeling dat de nieuwe stadsdichter in overleg met de gemeente een aantal gedichten zal schrijven en poëzie-activiteiten organiseert.

Wie voor deze functie in aanmerking dient te komen, moet het liefst woonachtig zijn in de gemeente Oldambt. In tegenstelling tot voorgaande jaren mogen dichters die een sterke verbinding voelen met het gebied ook reageren. De functie is op vrijwillige basis met onkostenvergoeding en budget voor de organisatie van activiteiten.

Creatievelingen, die goed met woorden overweg kunnen en organisatietalent hebben, kunnen tot 1 april per mail contact opnemen met anke.deklerk@gemeente-oldambt.nl. In samenspraak met Wethouder cultuur Bard Boon wordt besloten wie de nieuwe stadsdichter wordt.

Wie wordt de vierde stadsdichter van het Oldambt?

Geplaatst: vr, 14 februari 2020