Zaterdag 9 december worden de winnaars van het Hendrik de vriesstipendium bekendgemaakt op Wildvang. In de categorie literatuur maken Kasper van Hoek en Nick ter Wal kans op het stipendium ter waarde van € 6.000,- waarmee ze hun plan kunnen verwezenlijken. Daarnaast zijn zes kunstenaars genomineerd in de categorie beeldende kunst. De winnaar daarvan krijgt eveneens een toelage van € 6.000,-

Nick ter Wal en Kasper van Hoek maakten in een filmpje hun plannen bekend. Ter Wal wil het werk van de schrijver Ferdinand Langen (1918-2016) opnieuw onder de aandacht brengen. Kasper van Hoek wil een boek schrijven over het dagelijks leven en zijn poging om greep te krijgen op het dagelijks leven.

Tijdens Wildvang zal wethouder van cultuur Paul de Rook de winnaars van het Hendrik de Vriesstipendium bekend maken. Ze krijgen daarna een jaar de tijd om het werk te realiseren. Tijdens Wildvang zal het resultaat te zien zijn van de winnaars van 2016. Daarnaast zijn er optredens van Tero, Sfeerwolf, Anne Fie Salverda, Beeldpuree en Lilian Zielstra. Wildvang begint om 17.00 uur in het Centrum Beeldende Kunst aan de Trompsingel 27.

Wie wint het Hendrik de Vriesstipendium?

Geplaatst: ma, 4 december 2017