Ondanks de huidige coronamaatregelen wordt er komend weekend een kleine editie van WinterWelVaart georganiseerd in Groningen. Vijf historische schepen meren op 18 en 19 december aan bij de Hoge der A in de binnenstad. De Akerk en het Noordelijk Scheepvaartmuseum zijn een weekend lang podium voor theater, muziek, poëzie, lezingen en workshops, allemaal in het thema ‘trots op de Groninger A’s’.

De artiesten die optreden komen allen uit de regio. De toegang is gratis, maar vooraf dient er online gereserveerd te worden. Vanzelfsprekend wordt er ook naar je coronatoegangsbewijs gevraagd. Noordstaat (voorheen Urban House) presenteert beide dagen een nieuwe lichting spoken word performers. Emma Charlotte, Mirries & Eva Broekmann zijn te zien in een intieme setting op schip ‘de Pelikaan’. Op ‘De Verwondering’ presenteert T A M A R de 18e december haar nieuwe EP. Evenals Emma Charlotte was ze afgelopen zomer te zien op Dichters in de Prinsentuin.

Op ‘De Verwondering’ is zondag ook een optreden van het kleinkunstduo de Lange mannen met haast. Die dag is Eva Waterbolk ook tweemaal te zien op de ‘Nicolaas Mulerius’. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum worden op beide dagen lezingen georganiseerd. Het museum is ter gelegenheid van WinterWelVaart het gehele weekend gratis toegankelijk.

Normaliter liggen er tijdens het winterse festival veel meer historische schepen in de Groninger binnenstad. Wie de schippers van de Bruine Vloot wil steunen bij het onderhouden en toegankelijk maken van het varende erfgoed kan een donatie naar ze overmaken. Voor het complete programma kan je een kijkje nemen op de website van WinterWelVaart.

Wél WinterWelVaart

Geplaatst: wo, 15 december 2021