Dat Groningen over een levendige literaire scène beschikt blijkt uit de verschillende initiatieven die de afgelopen tijd werden aangekondigd.

Zo vindt er morgen een nieuwe editie plaats van Kantoorpoëzie. Het door Japke Brouwer en Joost Oomen georganiseerde evenement vond één keer eerder plaats, die avond traden onder andere dichters als Daniël Dee, Rodaan Al Galidi, Anneke Claus op. Voor de aankomende editie hebben Joost en Japke een aantal jonge en veelbelovende dichters en muzikanten verzamelt die het afgelopen halfjaar van zich lieten horen. Via facebook hebben zich al meer dan honderd mensen aangemeld voor het feestje. Vanaf 20.00 uur kunnen ze terecht in Nollywood aan de Herestraat.

Ook dichter en organisator Kasper Peters heeft een aantal talentvolle dichters bijeen gekregen voor de nieuwe editie van Poëzie met Kasper Peters in Theater de Kapel in het Oude RKZ. Enkele dichters traden al op tijdens Dichters in de Prinsentuin. Kasper ontmoette er bijvoorbeeld Rinske Kegel. Ook vond hij dichters in Zwolle en natuurlijk ook in Groningen: De Tegenvoeters, bestaande uit Paul Borggreve, Chris Houwman, Maria Borggreve en Hubert Klaver, zullen vrijdagavond 28 september ook optreden in de theaterzaal aan de Emmastraat. Poëzie met Kasper Peters zal het komende seizoen elke laatste vrijdag van de maand te zien zijn.

Uitgeverij Passage heeft ook een nieuw programma ontwikkelt. In samenwerking met Silo Today zal de uitgever zeven maal op de tweede woensdag van de maand een literaire avond organiseren. Op de eerste editie van Silo Passage die gepland staat voor woensdag 10 oktober zullen auteurs als Anton Brand, Joost Oomen, Bill Mensema, Job Breemer ter Stege, Rosa Timmer en Marcella Veldthuis optreden.

Voordrachten in kantoren, silo’s en theaters

Geplaatst: ma, 24 september 2012