De organisatie moest een jaar langer wachten, maar aanstaande vrijdag gaat de vierde editie van Woordtalenten van start. Het proza en poëzie evenement van Midden-Groningen vindt plaats in Hotel Faber te Hoogezand. 23 dichters en schrijvers uit de regio zullen er optreden in het Nederlands en Gronings. Zanger Krzysztof Groen zal ook spelen. De toegang is gratis, maar aanmelden is gewenst en kan tot vandaag.

Het open podium werd in 2017 voor het eerst georganiseerd door Gerard Rozeboom. De afgelopen jaren publiceert hij regelmatig bloemlezingen. Toen het evenement verleden jaar niet doorging verscheen er Woordtalenten, hét geschreven podium met daarin werk van honderd auteurs. Op de website woordtalentenmiddengroningen.nl is meer informatie te vinden.

Vrijdag 12 november staan er optredens van Jos Rietveld, Henk Puister, Ina de Raad, Romano Liu, Remda Spoelstra, Albert Greven, Tineke Boersema, Mara Naomi Min, Edo Staal, Anneke Wasscher, Nico Torrenga, Marion Spronk, Rob Rosendahl, Joyce Bodewes, Eddy Wullink, Dieneke Bronsema, Truus Engels, Bert Schaap, Chantal Ramaker, Ruurd van der Weij, Ineke Blaauw – de Meij, Jeanet Meuken en Ina Walma – Kalk op het programma. De presentatie is in handen van Eltje Doddema.

Woordtalenten opent vrijdagavond om 20.00 uur de deuren in Hotel Faber aan de Meint Veningastraat 123 te Hoogezand. De entree is gratis, maar aanmelden is verplicht. Via info@woordtalentenmiddengroningen.nl kunnen mensen zich tot en met dinsdag 9 november aanmelden.

Vierde editie Woordtalenten in Hoogezand

Geplaatst: di, 9 november 2021