Voor de vierde keer vindt eind augustus Dichters in het Donker plaats. Woensdagavond 22 augustus zullen veertien dichters optreden in de muziekkoepel in het Groninger Sterrebos. De presentatie is in handen van Renée Luth en er is muziek van Bert Hadders. Het evenement is vrij toegankelijk.

In de schemering van een langzaam donker wordend bos en onder het geruis van bladeren brengt een luisterrijk gezelschap van poëten gedichten ten gehore. Er is een brede variëteit aan leeftijden en stijlen. Zo zijn er optredens van spoken-word artiesten Myron Hamming (foto), Ileen Rook en Mauricio Plat. Willem Jan van Wijk zal vormvaste gedichten voordragen en Bill Mensema zal optreden met een proza gedicht.

Stadsdichter Lilian Zielstra, Rik Andreae en Richard Nobbe, evenals Hamming en Rook, lid van de Dichtclub zijn ook van de partij. Karel ten Haaf, die zal voordragen uit zijn nieuwe bundel Nilfisk!, en Erik Harteveld maakten vroeger deel uit van de Dichtclub. Nieuwe namen zijn Marije Tempel en Sieger Baljon, laatstgenoemde verhuisde recent naar Groningen. Enkele optredende dichters stonden onlangs ook op Dichters in de Prinsentuin. Naast Hamming en Ten Haaf waren dat Sabine van den Berg en Tsafrira Levy (foto).

Dichters in het Donker wordt door Marleen Vermooten en Bert Katerberg georganiseerd. De toegang is gratis en is een cateraar met koffie en thee aanwezig. Het programma begint om 21.00 uur.

Foto’s: Reyer Boxem