Jonge Harten, het negendaagse Groningse theaterfestival, gaat vrijdag 15 november van start. Tot en met 23 november zijn er in Groningen tientallen voorstellingen te zien gemaakt door jonge makers. Een aantal voorstellingen gebaseerd op boeken lichten we er graag uit.

Simon de Vos van Hetpaleis bewerkte Wat is de wat van Dave Eggers tot een monoloog die zondag 17 november wordt opgevoerd in het Grand Theatre. Valentino Achak Deng, een jonge Soedanees, moet van de ene op de andere dag zijn thuisland ontvluchten. Valentino begint samen met honderden anderen aan een eindeloze voettocht, op zoek naar een veilig onderkomen. De weg is bezaaid met landmijnen, hongerige leeuwen en vijandige milities. 

Florian Myjer en Kim Karssen beklimmen de Mount Everest van de wereldliteratuur: Oorlog en Vrede van Tolstoj. Geen gewone romanbewerking, maar een persoonlijke en explosieve vertelling. De twee jonge makers dompelen zich onder in de vraag der vragen: Hoe moeten wij leven? De voorstelling staat vrijdag 22 november in het Grand Theatre.

Vrijdag 22 en zaterdag 23 november wordt 1001 zeven keer opgevoerd in het Vrijdag theater aan de Noorderbuitensingel. Het jonge hiphop-performance collectief DIEHELEDING vermengt de oorspronkelijk Arabische verhalen van duizend-en-één-nacht met verhalen van nu. Van spoken word tot rap, op opzwepende, sensuele of sluimerende beats, kantelen ze je perspectief. Zwoel, snel en sexy.

Meer informatie over het festival en de kaartverkoop is te vinden op de festivalwebsite jongeharten.nl

Verhalen van nu op Jonge Harten Theaterfestival

Geplaatst: do, 14 november 2019