Vorige maand werd de expositie De Rijke Buit geopend in de Groninger Forum Bibliotheek. Het werk van 42 dubbeltalenten was sindsdien in de bibliotheek te bewonderen en wordt donderdagavond 18 mei geveild. Voor het zover is zal op woensdagmiddag 17 mei de schrijver en kunstenaar Mowaffk Al-Sawad geïnterviewd worden door Liesbeth Annokee.

Dubbeltalent – De Rijke Buit is een expositie plus veiling met expressionistisch, abstract, figuratief, grafisch, kleurrijk, impressionistisch, hartstochtelijk werk van levende en overleden dichters en schrijvers die hun beeldende kant laten zien. Tijdens de veiling, die door Jan Mulder zal worden geopend, kan er geboden worden op werk van onder andere Hendrik de Vries, Armando, Lucebert, Karel Appel en Joost Oomen. Wie wil zien wat het Groninger Forum in huis heeft gehaald kan naar de bibliotheek of een kijkje nemen op de website van veilinghuis Richard ter Borg.

Mowaffk Al-Sawad is woensdagmiddag 17 mei te gast bij Kunstpraat. Al-Sawad is kunstenaar, toneelschrijver en dichter en schrijft in het Arabisch. Van 12.30 tot 13.15 uur zal Liesbeth Annokee hem interviewen. Enkele uren voor de veiling zullen een paar alumni van de IMC Weekendschool optreden tijdens de Naked Lunch, een deel van het geld dat de veiling opbrengt wordt aan hun geschonken.

De foto betreft het werk Kikvorst van Rense Sinkgraven.