Voor de Poëzieweek in Groningen staan er meerdere workshops gedichten schrijven én gedichten lezen op het programma. In Leek, Zuidhorn, Winschoten en Groningen kunnen liefhebbers bijeenkomen om hun pen uit te proberen. Alle workshops zijn gratis toegankelijk en er is ook een workshop die gericht is op mensen met geheugenproblemen.

De Schrijversvakschool Groningen biedt dinsdagavond 28 januari kennismakingslessen fictie, non-fictie en zakelijk schrijven aan. De bijeenkomst gaat om 19.00 uur van start in het Praediniusgymnasium. Vooraf reserveren is gewenst.

Donderdagmiddag 30 januari is er in de bibliotheek van Leek een workshop gedichten schrijven. Iedereen kan aanschuiven bij schrijfdocente Theone Joostensz en aan de slag gaan op zijn of haar eigen niveau. De workshop sluit aan bij het thema van de Poëzieweek: de toekomst is nu. Die avond organiseert dichter Willem Tjebbe Oostenbrink een workshop gedichten lezen in Zuidhorn.

Bij het Dichterscafé in Winschoten organiseert stadsdichter Bianca Holst elke eerste zaterdag van de maand een poëzieworkshop voor mensen met liefde voor (streek)taal en schrijven. Na afloop van het dichterscafé vindt ook de prijsuitreiking plaats van de door Holst georganiseerde schrijfwedstrijd.

Donderdagochtend 6 februari verzorgt Arjen Boswijk een Poëzie Workshop in Forumbibliotheek De Wijert. Boswijk heeft twee jaar in Maartenshof gewerkt en gedichten gemaakt met vrouwen met dementie. Dit resulteerde in de bundel Gedichten om niet te vergeten. De workshop is voor iedereen toegankelijk maar met name geschikt voor mensen met geheugenproblemen en mantelzorgers.

De Poëzieweek in Groningen begint donderdag 30 januari en vindt plaats tot en met woensdag 5 februari. Begin deze maand publiceerden we een volledig overzicht van alle activiteiten in Groningen.

Foto Arjen Boswijk in de Prinsentuin: Reyer Boxem

Veel workshops tijdens de Poëzieweek

Geplaatst: vr, 24 januari 2020