Jaarlijks zijn de oude kerkjes rondom Appingedam, Delfzijl en Loppersum het decor van het festival Terug naar het begin. De aankomende editie vindt plaats op zaterdag 21 mei. Naast muziek, theater, dans en beeldende kunst staat er ook literatuur op het programma. Onder andere Tjitske Jansen en Inge Schilperoord zullen optreden.

Tjitske Jansen zal samen met Jasper le Clerq driemaal de voorstelling Gewoon persoonlijk opvoeren in het kerkje van Krewerd.

Rense Sinkgraven zal tijdens het festival drie verschillende schrijvers interviewen met als thema Ongemakkelijke verhalen. Inge Schilperoord, F. Starik en Mensje van Keulen zullen alle drie optreden in het kerkje van Uitwierde.

Onder de noemer Verhalen over verhalen zijn er lezingen van Robert Keun over transmediale verhalen en van Christiene Brinkgreve over collectieve verhalen.

Muziek is er van Lucky Fonz III en Meindert Talma. Het festival wordt afgesloten met een slotconcert met Spinvis, Stine Jensen en het Nederlands Kamerkoor.

Er zijn verschillende soorten tickets te bestellen. De prijzen variëren van €12,- tot €49,50. Meer informatie is te vinden op http://terugnaarhetbegin.nl/

Veel schrijvers bij Terug naar het begin

Geplaatst: di, 17 mei 2016