Donderdagmiddag 12 december vindt om 16.30 uur de uitreiking plaats van het Hendrik de Vries Stipendium 2013. Dit jaar dingen tien deelnemers mee naar de twee stipendia van elk €6000,-. Wethouder van Cultuur Dig Istha zal in het Centrum voor Beeldende Kunst aan de Trompsingel 27 te Groningen bekend maken wie de prijswinnaars zijn.

De tien inzenders zijn : Janneke Heimweg, Margriet van Weenen, Obe Alkema, Bert Scholten, Marcel Imthorn, Pauline Sparreboom, Leonie Veraar, Lieke van den Krommenacker, Ruth Koops van ’t Jagt en Jan-Willem Dijk.

De jury bestond uit: Mieke van der Star, Barend van Heusden, Lennard Dost, Mary Kemperink, Renee Luth en Herman Sandman.

In 1986 heeft de gemeente Groningen als eerbetoon aan de dichter, schilder en tekenaar Hendrik de Vries (1896-1989) het gelijknamige Hendrik de Vries Stipendium ingesteld. Het stipendium is een jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor professionele jonge kunstenaars, bedoeld om de artistieke ontwikkeling te stimuleren. In het ene jaar richt het stipendium zich op literatuur, en het andere jaar op beeldende kunst. In 2012 is dat beeldende kunst.

De prijsuitreiking is vrij toegankelijk.

Uitreiking Hendrik de Vries Stipendium op 12 december

Geplaatst: do, 28 november 2013