Twee schrijvers die met elkaar in gesprek gaan over hun werk. Dat is de opzet van De schrijverstafel, een nieuw evenement van Uitgeverij Passage. In het kantoor van de uitgever gaan aanstaande zondag Lilian Zielstra en Bill Mensema met elkaar en het publiek in gesprek.

Lilian Zielstra was stadsdichter van Groningen (2017-2019) en sloot die periode af met haar debuutbundel Ik zag een man met een bos bloemen naar de nieuwstad gaan. Momenteel werkt ze bij boekhandel Godert Walter en ze is lid van de Dichtclub in de Kroeg van Klaas.

Bill Mensema studeerde evenals Zielstra Nederlands aan de RUG. Hij debuteerde in 2008 met de roman Doem dada en publiceerde daarna meerdere boeken bij Passage. Dit jaar verscheen Mannenborstjes, het eerste deel in de decade-reeks die de periode 1978-1987 beslaat.

De eerste aflevering van De Schrijverstafel begint zondag 29 december om 15.30 uur aan de Sint Jansstraat 15 te Groningen. Voor de tweede aflevering op 1 februari 2020 is Esmé van den Boom al bevestigd. Wie de tweede auteur wordt die met haar in gesprek zal gaan wordt nog bekendgemaakt.

Foto Lilian Zielstra – Henk Veenstra

Uitgeverij Passage start met De schrijverstafel

Geplaatst: vr, 27 december 2019