Woensdagavond 17 oktober treden zeventien dichters op in het koepeltje van het Sterrebos. De voorstelling begint om 21.00 uur als de duisternis langzaam zijn intrede doet. Op het schaars verlichte podium met zijn mooie akoestiek en met het geruis van bomen op de achtergrond komen de teksten van de zeventien deelnemende dichters goed tot hun recht.

De presentatie is in handen van Renée Luth en ze zal tevens voordragen. de andere zestien dichters zijn: Nina Werkman, Philip Rozema, Helena Hoogenkamp, Karel ten Haaf, Kasper Peters, Joost Oomen, Ileen Rook, Ayu Ritzema, Saskia de Boer, Richard Nobbe, Klaske Oenema, Hubert Klaver, Lilian Zielstra, Jephta de Visser, René Wubbolts en Sylvia Dragtstra.

Liedjes schrijver George Welling zorgt tussen de twee sets met gedichten voor een muzikaal intermezzo. Zijn Nederlandstalige teksten lopen uiteen van melancholisch en romantisch tot humoristisch.

De organisatie is in handen van Bert Katerberg en Marleen Vermooten. Vorig jaar organiseerden ze voor het eerst het poëzieproject “Dichters in het Donker” als onderdeel van het programma van het door wijkcomité Helpman geïnitiëerde Sterrebos Live. De avond trok zo’n kleine tweehonderd belangstellenden en werd zo goed ontvangen dat besloten is het programma dit jaar een vervolg te laten krijgen. De toegang is gratis.

Foto: Joop Nijhof