Twaalf dagen na de publicatie van zijn nieuwe roman De heilige Rita zal Tommy Wieringa optreden op Het Grote Gebeuren. Wieringa brak in 2004 door met Joe Speedboot en is sindsdien een veel gelezen en geprezen auteur. Na de publicatie van Caersarion (2009) volgde ook buitenlandse lof en met de migrantengeschiedenis Dit zijn de namen (2012) won hij de Libris Literatuurprijs en de publieksprijs van de Gouden Boekenuil 2013. Begin dit jaar verscheen De dood van Murat Idrissi en op 24 oktober verschijnt De heilige Rita. Zaterdagavond 4 november zal hij op Het Grote Gebeuren geïnterviewd worden over zijn werk.

De heilige Rita gaat over Paul Krüzen die al bijna vijftig jaar met zijn vader in een Saksische spookboerderij buiten Mariënveen, een vergeten dorp aan de grens, woont. Lang geleden stortte een Russische piloot neer in het maisveld achter hun huis. Dit zette een keten van gebeurtenissen in werking waarvan ze nooit volledig zijn bekomen. De heilige Rita is een schitterende en ontroerende roman over een vader en een zoon, en over de nieuwe tijd in een traditioneel grensdorp.

Het Grote Gebeuren verwelkomt op zaterdagavond 4 november een groot aantal schrijvers in het Groninger Forum, locatie Oude Boteringestraat. Onder andere Charlotte Mutsaers, Annelies Verbeke, Özcan Akyol, Eva Meijer, Auke Hulst en Vonne van der Meer zullen er optreden. Het programma wordt begin september bekend gemaakt als de kaartverkoop van start gaat.

Foto Wieringa: Gary Doak Photography

Tommy Wieringa komt naar Het Grote Gebeuren

Geplaatst: di, 15 augustus 2017