Annejet van der Zijl, Pieter Waterdrinker, Marieke Lucas Rijneveld, Ellen Deckwitz & Corrie van Binsbergen, Maxim Februari, Petter Middendorp en vele andere schrijvers treden zaterdag 16 juni op tijdens Zomerzinnen. Het Literatuur- en muziekfestival pakt in het Drentse Dwingeloo uit met een vol programma.

Het festival wordt om 15.45 uur geopend, maar voorafgaande de opening is er al een optreden van Pieter Waterdrinker dat alleen toegankelijk is voor leden van de bibliotheek of van de Leesclubs Drenthe. Vanaf 16.00 uur vinden er verdeelt over zeven locaties optredens plaats.

Het programma herbergt ook veel Gronings talent. Zo zal Fleur van der Bij samen met Frank Westerman optreden, Peter Middendorp zal door Coen Peppelenbos geïnterviewd worden over zijn nieuwe roman Jij bent van mij,  de Groningse stadsmuzikant Joost Dijkema zal samen met Bert Hadders optreden. Muzikant-schrijver Meindert Talma zal vertellen over Je denkt dat het komt en dichter Sacha Landkroon zal het podium delen met de Drentse thrillerschrijver Anne Doornbos. De Heren rond Rawie zijn ook op het festival te vinden: “Bij toeval stuitte Mattijs Verhallen op de gedichten van Jean Pierre Rawie. En kon enkel concluderen: Dit is niet zomaar poëzie, dit is zuivere Blues.”

Nadat de laatste interviews om 22.15 uur zijn afgelopen wordt het festival afgesloten met een optreden van de Want2Swing Bigband. Kaartjes zijn via de festivalwebsite te bestellen en kosten in de voorverkoop € 20,-. Op het festival bedraagt de entree € 22,50-. Op de festivalsite is ook het blokkenschema met daarop alle tijdstippen te vinden.

Tientallen schrijvers op Zomerzinnen

Geplaatst: di, 12 juni 2018