De verhalen van Groningen en Restaurant de Omhelzing organiseren van 21 tot en met 23 augustus Thuis in Groningen in De Loods aan de Neutronstraat. Thuis in Groningen is een driedaags, corona-proof, cultureel feest waarin Groningers met Molukse-, Indische-, Antilliaanse-, Surinaamse- en Syrische roots zich buigen zich over de betekenis van ‘thuis’. Ze vertellen hun verhaal in theater, dans, muziek, spoken-word en andere kunstvormen.

Sinds de uitbraak van het coronavirus lijkt het begrip ‘thuis’ opeens belangrijker dan ooit. Maar wat betekent dat nou precies – ‘thuis’? Waarom voelen we ons ergens thuis? En nu nog specifieker: waarom voelen we ons thuis in Groningen? Wat maakt jou Gronings – of juist niet? 

Elke dag bestaat het programma uit twee delen met verschillende voorstellingen. Tickets koop je voor één afzonderlijk deel. Kijk dus even goed in het programma voor welk deel je tickets wil kopen. Tussen 18:00 en 20:00 uur kun je ook mee eten in De Loods, dit zit niet bij het ticket in. Tot 16 augustus kan je een plekje aan tafel reserveren.

Vrijdag 21 augustus zijn er optredens van Rudo Walker, Cissy Joan en De Molukse Kant ft. Rapmedians. Op 22 augustus kan je Barbara van Brug en Mark Meri horen en op 23 augustus zijn er verhalen van Charlotte Wekker en Erwin Java & Rudy Lentze.

Kaartjes kosten €3,50 of €5,- en zijn via de website van Noorderzon te koop.

Foto: Barbara van Brug in de Prinsentuin – Reyer Boxem