In en rondom de Hoge en Kleine der A in de Groninger binnenstad gaat vrijdag 20 december WinterWelVaart van start. Ruim twintig sfeervol verlichte, historische schepen meren aan voor de dertiende editie van het winterse festival. Tot zondag 22 december staan er tientallen optredens op het programma en natuurlijk ontbreekt de literatuur niet.

Nyk de Vries, de kersverse Dichter fan Fryslân zal vrijdag de 20e optreden aan boord van de zeetjalk Spes Mea. De Vries die in Groningen studeerde schreef onder meer over zijn werk bij de Groningse Ikea vestiging en won ooit het Belcampo stipendium van de provincie Groningen. Diezelfde dag staat onze stadsdichter Renée Luth op het podium van de Loodskotter met het programma Zeemeerminnen zinken niet. Voormalig stadsdichter Kasper Peters zal samen met Richard Nobbe optreden bij de talkshow Sterke (zee)verhalen café in het Noordelijk Scheepvaartmuseum.

Op de zolder van het museum zijn op zaterdag en zondag performances van de spoken word artiesten van Urban House Groningen te vinden. Daarnaast kan je die dagen de productie Level Up van Cissy Joan zien. Up North presenteert ook ALS EEN WIJF van Jamilla. Kasper Peters geeft op beide dagen een poëzieworkshop.

Ten slotte is het poëziepaleis ook aanwezig met een workshop dichten voor kinderen die op 22 december zal plaatsvinden. De Stukasessies en het optreden van Tolls en Esther de Jong zijn ook aanraders. Naast glühwein en andere warme en koude waren kan je ook boeken aanschaffen op het festival. Books 4 Life is alle dagen geopend op rivierklipper De Jade. De opbrengst gaat naar een goed doel.

Zie voor het volledige programma WinterWelVaart.nl

Foto Dichter fan Fryslân Nyk de Vries: Jacob van Essen

Sterke verhalen, zeemeerminnen en Up North op WinterWelVaart

Geplaatst: vr, 13 december 2019