Donderdagmiddag 17 augustus zal schrijfster, columnist en muzikante Stella Bergsma optreden bij Literair Dispuut Flanor. Het optreden maakt onderdeel uit van de KEI week en zal plaatsvinden in het Groninger Forum, locatie Oude Boteringestraat.

Stella Bergsma (1970) debuteerde in 2014 met de bundel Cupcakes waarin naast gedichten ook songteksten waren opgenomen. Een jaar later vertaalde ze gedichten van Charles Bukowski voor de bundel De Laatste Nacht van de Aarde. Haar roman Pussyalbum (2016) werd lovend ontvangen door onder andere A.F.Th. Van der Heijden, Ronald Giphart en Hans Dorrestijn. Bergsma is de bedenkster van de term ‘sletvrees’. Het woord omschrijft de angst en het schuldgevoel bij hedendaagse vrouwen rondom het uiten van hun seksualiteit. Sunny Bergman heeft de term gebruikt als titel voor een documentaire en boek.

Literair Dispuut Flanor is de Groningse literaire studentenvereniging. Elke maand organiseren ze lezingen en borrels. Een belangrijk onderdeel van de vereniging zijn de leesgroepen die maandelijks bijeenkomen.

Stella Bergsma bij Flanor

Geplaatst: wo, 16 augustus 2017