Op 28 september is een nieuw traject voor beginnende schrijvers in Groningen gestart. Binnen Noordwoord Talent krijgen jonge, veelbelovende auteurs de kans zich verder te ontwikkelen. De eerste workshop werd begeleid door de winnaar van de Libris Literatuurprijs Rob van Essen en ging over “het korte verhaal”.

“Een verhaal is een samenzwering tussen schrijver en lezer”.

Rob van Essen


Voor beginnende schrijftalenten die zich graag willen ontwikkelen biedt Noordwoord het Startblok. Een heel studiejaar doorlopen deelnemers een programma met maandelijkse workshops en extra bijeenkomsten zoals bezoeken aan de Noordwoordfestivals Dichters in de Prinsentuin en Het Grote Gebeuren en andere culturele evenementen. In het Startblok wordt ook veel aandacht besteed aan de bijkomende zaken van het professionele schrijverschap. Van de inschrijving bij de KvK en de btw-administratie tot het genereren van inkomen door middel van het zèlf geven van workshops, schrijven voor nieuwe media en het contact met uitgevers. Deelnemers krijgen zo de kans verschillende aspecten van het schrijverschap te leren kennen en diverse genres uit te proberen. Jaarlijks is er in het Startblok plaats voor 8 tot 10 talenten.

Daarnaast zijn er twee Topklassen, één voor poëzie en één voor toneel. Deze klassen zijn bedoeld voor schrijvers die al wat verder in hun carrière zijn en toe zijn aan een volgende stap. Voor de diverse trajecten wordt samengewerkt met o.a. de Schrijversvakschool, het Grand Theatre en de Tekstsmederij uit Amsterdam. Meer informatie is te vinden op: www.noordwoord.nl/talent

“Startblok” Noordwoord Talent begonnen

Geplaatst: za, 28 september 2019