Jaarlijks organiseert Bibliotheekblad de verkiezing van de Beste Bibliotheek van Nederland en dit jaar is de bibliotheek van Veendam één van de zes kanshebbers op de NBD Biblion Award. In de finale kan ook het publiek zich uitspreken door te stemmen. Tot en met 1 maart kan er gestemd worden en de winnaar wordt op 20 maart 2018 tijdens het Nationale Bibliotheekcongres in Den Helder bekendgemaakt. 

Genomineerd zijn de Bibliotheek Barendrecht, Bibliotheek Bijlmerplein te Amsterdam, Bibliotheek Purmerend, Bibliotheek Sittard, Bibliotheek Veendam en de Bibliotheek Zwolle. De finalisten presenteren zich in korte video’s die via de website van de organisatie zijn te bekijken. Stemmen kan ook online en Biblionet Groningen organiseert ook een Biebbox Tour zodat er op verscheidene locaties in Veendam gestemd kan worden.

Over de Bibliotheek van Veendam schreef de organisatie onder meer: “In Groningen waait al enkele jaren een vernieuwende wind door de plaatselijke bibliotheken. Vorig jaar was Veendam aan de beurt voor de vernieuwingsslag en Biblionet heeft de nieuwe vestiging van de bibliotheek in Cultuurcentrum Van Beresteyn voortvarend aangepakt. Het moderne gebouw met rondlopende gevel in het centrum is niet te missen en alle inwoners kennen het. … Afgelopen zomer boekte de bibliotheek succes met de Vakantievoorleestent waarmee kinderen gestimuleerd worden te lezen en de bibliotheek te bezoeken.”

Stemmen kan hier.

Staat de beste bibliotheek van Nederland in Veendam?

Geplaatst: za, 17 februari 2018