Elten Kiene, Amara van der Elst, Rosa van Bommel en Myron Hamming zijn de eerste namen voor het spoken wordprogramma van Grasnapolsky. Daarnaast presenteert het festival samen met De Nieuwe Lichting de zeven tofste Rotterdamse acts van dit moment op een eigen stage: KUZKO, Het Gezelschap, LE MOTAT, Socks;SportsSocks, Beau Zwart en Smudged. De achtste editie van het festival vindt plaats van 30 juli t/m 1 augustus 2021 in en rondom de voormalige strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda (Noord-Groningen). Weekendtickets zijn te koop via de website.

Spoken word met Gronings Goud, Rotterdams Raak

Onder de naam Gronings goud, Rotterdams Raak staan er dit jaar vier spoken word artists op Grasnapolsky die in het normale leven maar liefst 250 kilometer van elkaar verwijderd zijn. Maar nu bij elkaar op Gras, in het hoge Noorden: Elten Kiene, Amara van der Elst (beide uit Rotterdam), Rosa van Bommel en Myron Hamming (beide uit Groningen).

Als voormalig lid van hiphopcollectief BrandWerk weet Elten Kiene als geen ander hoe je woordkunst als instrument moet inzetten. Niet alleen creatief, maar ook maatschappelijk. Myron Hamming is stadsdichter van Groningen, werkte hij samen met zowel het Noord Nederlands Orkest als het Metropole Orkest, ontving de Martin Luther King spoken word-prijs, en presenteerde tijdens de vorige editie van Grasnapolsky zijn gedicht We zagen lichtpuntjes in de verte en noemden ze Toekomst. Rosa van Bommel is een achttienjarige Groningse muzikant/schrijver/gedachtedwaler die onlangs haar eerste single Nachtdans uitbrachtAmara van der Elst luistert naar wat er in haar omgeving resoneert en zet deze verhalen om in woorden en bewegingen op het podium. Dat ieders verhaal de moeite waard is om na te vertellen, bewees dit negentienjarige talent maar al te goed op De Dam tijdens De Nationale Dodenherdenking.

Kaartverkoop en glamping

Weekendtickets voor Grasnapolsky kosten €147,50 inclusief een plek op de camping met eigen tent. Daar bovenop kunnen bezoekers een upgrade bestellen om met een camper of caravan te komen. Glamping is ook mogelijk, in vooraf opgezette tenten en tipi’s. Het terrein van de fabriek wordt ingericht als festivalcamping waar gedurende het weekend ook randprogramma plaatsvindt. 

Foto: De Toekomst | Aline Bouma

Spoken word artiesten en De Nieuwe Lichting op Festival Grasnapolsky

Geplaatst: wo, 2 juni 2021