Op initiatief van de Groninger auteurs Bert Hadders en José Cutileiro is vanmiddag de nieuwe verhalen- en schrijverswebsite Dwarsstraat gelanceerd. Dwarsstraat benadert schrijvers van diverse pluimage, om waargebeurde verhalen die ze nog niet eerder hebben verteld aan het papier toe te vertrouwen. Op dit moment zijn er dertien verhalen op de site te lezen.

Romanciers, journalisten, copywriters, vertalers, dichters, plezierschrijvers, toneelauteurs dragen allemaal gebeurtenissen met zich mee die het vertellen waard zijn. De meeste auteurs die meewerken aan Dwarsstraat leven van de pen, maar Hadders en Cutileiro wilden juist de verhalen horen die ze in hun dagelijks werk niet kwijt kunnen.  Auteurs die deelnemen zijn Lammert Voos, Rosa Veldman, Peter Abelsen, André Degen, John Schoorl, Leonieke Toering, Bill Mensema, Bronja Prazdny, Clemens Westerhof, Tjitske Zuiderbaan, Jaap Dijkstra en natuurlijk ook Bert Hadders en José Cutileiro.

Samen zijn deze verhalen een dwarsstraat in de schrijfkunst. Daarmee vormen ze een kleine alternatieve geschiedschrijving van de afgelopen vijftig jaar. Er wordt naar gestreefd wekelijks twee à drie nieuwe verhalen aan de site toe te voegen.

Dwarsstraat is sinds zaterdagmiddag 22 februari 2020 online te vinden: www.dwarsstraat.com

Schrijverswebsite Dwarsstraat gelanceerd

Geplaatst: za, 22 februari 2020