Op 28 april zullen, met in achtneming van de coronaregels, schrijvers door het hele land hun favoriete boekhandel symbolisch heropenen. In Groningen zal Daphne Deckers Boekhandel Riemer heropenen en Jean Pierre Rawie boekhandel Godert Walter. Op hetzelfde moment geeft Frank Westerman acte de présence bij Boekhandel Daan Nijman te Roden. Boekhandel van der Velde in Leeuwarden verwelkomt Nynke de Jong.

Deze nieuwe #steunjeboekhandel-actie, met paginagrote krantenadvertenties en een landelijke radiospot, wil zoveel mogelijk Nederlanders wijzen op het belang van de boekhandel en het lezen van boeken. Vele bekende auteurs doen mee onder het motto ‘Wij openen de boekhandel!’ Naast Deckers, Westerman en De Jong doen ook Lize Spit, Manon Uphoff, Alex Boogers, Ronald Giphart, Manon Sikkel, Gio Lippens, Özcan Akyol, Thomas Olde Heuvelt en Simone van der Vlugt mee.

Nu de boekwinkels weer bezocht kunnen worden kan in mei de Boekenweek van start gaan. Van 29 mei t/m 6 juni is het feest in de boekhandel en bibliotheek. En om drukte te verspreiden is Het Boekenweekgeschenk van Hanna Bervoets en Het Boekenweekessay van Roxane van Iperen heel juni verkrijgbaar.

Afbeelding: hebban.nl/steunjeboekhandel

Schrijvers heropenen boekhandels

Geplaatst: vr, 23 april 2021