De Rijksuniversiteit Groningen is weer op zoek naar een nieuwe huisdichter. Ben jij dat misschien? Stuur dan je gedichten in! 

Ieder jaar wordt een nieuwe student van de RUG tot huisdichter benoemd. Een jaar lang schrijft deze huisdichter gedichten over de universiteit en het studentenleven, die verschijnen op de website van de universiteit. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten waar de huisdichter voor uitgenodigd wordt en krijg je de kans om evenementen te organiseren en op te treden met je gedichten.

Wij zoeken jouw gedichten
De universiteit is weer op zoek naar kandidaten voor het huisdichterschap 2020-2021. Word jij de opvolger van Willem Wierbos?

Je kunt meedoen door vijf gedichten te sturen naar j.m.j.oconnell@rug.nl. Minimaal één gedicht moet over de universiteit gaan. Voeg ook een brief bij, waarin je uitlegt waarom jij huisdichter wilt worden en, indien mogelijk, een registratie van de voordracht van een van je gedichten. 

Voorwaarden
Om mee te doen, moet je RUG-student zijn gedurende het hele studiejaar 2020-2021. En goed kunnen dichten natuurlijk.

Deadline is donderdag 18 juni 2020.

De gedichten worden door een jury beoordeeld. 

Voor vragen kun je mailen met Jennifer O’Connell, j.m.j.oconnell@rug.nl. Meer informatie en een Engelstalige oproep staan op het blog van Studium Generale Groningen.

RUG zoekt nieuwe huisdichter

Geplaatst: di, 19 mei 2020