De Rijksuniversiteit Groningen is weer op zoek naar een nieuwe huisdichter. Ben jij dat misschien? Stuur dan je gedichten in!

Ieder jaar wordt een student van de RUG tot nieuwe huisdichter benoemd. Een jaar lang schrijft deze huisdichter gedichten over de universiteit en het studentenleven, die verschijnen op een universitaire website. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten waar de huisdichter voor uitgenodigd wordt, te beginnen met de opening van het Academisch Jaar op 5 september. Je krijgt de kans om evenementen te organiseren en op te treden met je gedichten.

Wij zoeken jouw gedichten
De universiteit is weer op zoek naar kandidaten voor het huisdichterschap 2017-2018. Word jij de opvolger van Esmé van den Boom?
Je kunt meedoen door vijf gedichten te sturen naar a.j.m.termeer@rug.nl. Eén gedicht moet over de universiteit gaan. Voeg ook een brief bij, waarin je uitlegt waarom jij huisdichter wilt worden en, indien mogelijk, een registratie van de voordracht van een van je gedichten.

Voorwaarden
Om mee te doen, moet je RUG-student zijn gedurende het hele studiejaar 2017-2018. En goed kunnen dichten natuurlijk.

Jury
De gedichten worden door een jury beoordeeld. Voorzitter is hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde Mathijs Sanders. Andere leden zijn schrijver actrice en theatermaker Lotte Dunselman en de huidige huisdichter Esmé van den Boom.

Deadline is donderdag 22 juni 2017.

Voor vragen kun je bellen of mailen met Guus Termeer, a.j.m.termeer@rug.nl, 050-3635464

Foto: Reyer Boxem

RUG zoekt huisdichter 2017-2018

Geplaatst: ma, 12 juni 2017