Op donderdag 11 maart presenteert universitair docent Jaap Verheul de door hem samengestelde bundel The Cultural Life of James Bond: Spectres of 007. De Rijksuniversiteit Groningen organiseert een online rondetafelgesprek waarbij Verheul de inhoud van het boek bespreekt met een aantal andere kenners. De door het Research Centre for Arts in Society georganiseerde evenement is gratis toegankelijk na aanmelding bij de organisatie. 

The Cultural Life of James Bond: Spectres of 007 komt voort uit de cursus Understanding 007 die Verheul in 2014 doceerde aan de New York University. Sinds 1962 is James Bond uitgegroeid tot een icoon. De makers van The Cultural Life of James Bond: Spectres of 007 beschrijven hoe Ian Flamming’s literaire creatie door de jaren heen veranderde. Thema’s als ideologie, nationalisme, gender en etniciteit kregen door de jaren heen een andere betekenis.

Jaap Verheul is onderzoeker in Film Studies aan King’s College London en universitair docent Film Studies aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn recentste onderzoek gaat over de vorming van de Europese film- en televisie-industrie na 1989. De toegang van het publiek tot film in het streaming tijdperk is zijn nieuwste onderzoek.

Het rondetafelgesprek begint donderdagmiddag 11 maart om 17.00 uur en eindigt om 19.00 uur. Aanmelden kan online via de website van het Research Centre for Arts in Society.

Rondetafelgesprek over James Bond

Geplaatst: wo, 10 maart 2021