De Stichting Literaire Activiteiten Groningen heeft Rolien Scheffer met ingang van het nieuwe jaar benoemd tot zakelijk coördinator. Zij wordt de verbindende schakel tussen de drie festivals van SLAG: Dichters in de Prinsentuin, de Poëziemarathon en Het Grote Gebeuren.

Als kwartiermaker verkende Rolien Scheffer afgelopen jaar de mogelijkheden om de organisatie van SLAG en de Groningse literaire festivals beter te stroomlijnen. Dit mondde uit in een nieuwe organisatiestructuur van SLAG, met de zakelijk coördinator als de spin in het web. Zij gaat zich onder andere bezig houden met de bundeling van zakelijke en publicitaire activiteiten die alle festivals betreffen. Hierdoor kunnen de festivalcoördinatoren zich meer concentreren op de inhoudelijke en artistieke programmering. Ook draagt zij bij aan een betere onderlinge afstemming van de festivals en de ontwikkeling van nieuwe literaire activiteiten in de stad en provincie Groningen.

Rolien Scheffer combineert haar nieuwe functie met haar baan als zakelijk leider van het Poëziepaleis. Sinds 2010 was zij festivalcoördinator van Dichters in de Prinsentuin.

Rolien Scheffer zakelijk coördinator SLAG

Geplaatst: wo, 2 januari 2013