Morgenavond verwelkomt Literair Dispuut Flanor de schrijver en dichter Rodaan Al Galidi. De lezing die om 19.00 uur in de Groninger Forum Bibliotheek begint zal onder meer gaan over diens gloednieuwe verhalenbundel Duizend-en-een nachtmerries waarin hij het kleine uitvergroot en op bezoek gaat bij de Nederlanders die hij inmiddels zo goed kent.

Rodaan Al Galidi is schrijver, dichter en een graag geziene gast op literaire manifestaties. Hij is afkomstig uit Irak en woont sinds 1998 in Nederland. Omdat hij hier niet naar school mocht, heeft hij zichzelf leren lezen en schrijven. Al Galidi publiceerde eerder vijf romans en zeven dichtbundels in het Nederlands. Zijn zesde roman Hoe ik talent voor het leven kreeg (2016) betekende zijn doorbraak. In het autobiografische boek beschrijft Al Galidi hoe een asielzoeker acht jaar wacht op een verblijfsvergunning.

Zijn dichtbundels De herfst van Zorro (2006) en Koelkastlicht (2016) stonden op de shortlist van de VSB Poëzieprijs voor de beste Nederlandstalige dichtbundel.  Op 14 november verscheen zijn verhalenbundel Duizend-en-een nachtmerries. In de Trouw van 11 november verscheen een voorpublicatie.

De lezing van Al Galidi bij Flanor begint om 19.00 uur in de Groninger Forum Bibliotheek aan de Oude Boteringestraat 18. De entree bedraagt €5,- (€3,- voor studenten) en leden van Flanor mogen gratis naar binnen.

Foto: Reyer Boxem

Rodaan Al Galidi bij Flanor

Geplaatst: ma, 20 november 2017