Evenals veel andere activiteiten is dit programma afgelast in verband met het coronavirus.

Tijdens de Boekenweek bezoekt Rodaan Al Galidi op vrijdagavond 13 maart Boekhandel Boomker te Haren. Hij zal vertellen over zijn nieuwe roman Holland, de opvolger van de bestseller Hoe ik talent voor het leven kreeg. De entree voor de lezing in de boekhandel aan het Raadhuisplein 7 bedraagt €5,-. Aanmelden via boomkernieuws@boomker.nl.

De Iraaks-Nederlandse schrijver en zelfverklaard ‘Asielzoeker des Vaderlands’ Rodaan al Galidi komt vier jaar na het verschijnen van zijn bestseller Hoe ik talent voor het leven kreeg met een vervolg op zijn schrijnende roman over het zeer langdurige verblijf in een asielzoekerscentrum van de Iraakse Semmir Karim. Karim heeft eindelijk een verblijfsvergunning en komt terecht in het ‘echte’ Holland. Holland is het verhaal van een jongeman op zoek naar zichzelf en ‘thuis’. Al Galidi zegt zelf over deze roman: “Holland is de hoofdpersoon. Het is mijn reis tussen de Nederlanders en in de Nederlanders. In hun hart, in hun geest, in hun hoofd.” Zo ontdekt hij dat Nederland het land van ‘extreem normaal’ is.

Al Galidi schrijft sinds zijn aankomst in ons land in het Nederlands en werd daarvoor diverse keren bekroond, zoals in 2011 met de Europese Unie-prijs voor de letteren voor zijn boek De autist en de postduif. In datzelfde jaar zakte hij overigens voor zijn inburgeringsexamen. In 2016 verscheen zijn roman Hoe ik talent voor het leven kreeg, dat hij grotendeels in het café van de kringloopwinkel in Zwolle schreef. Zijn in datzelfde jaar uitgekomen dichtbundel Koelkastlicht was genomineerd voor de VSB Poëzieprijs.

Hoe ik talent voor het leven kreeg toert momenteel als toneelvoorstelling door Nederland. In februari traden ze op in de Stadsschouwburg, maar in maart en april kan je nog naar Drachten en Leeuwarden.

Foto: Reyer Boxem.

Rodaan Al Galidi bij Boomker (afgelast)

Geplaatst: wo, 11 maart 2020