De Groninger dichter Richard Nobbe is de nieuwe stadsdichter van de Gemeente Oldambt. Nobbe zal tot 2022 optreden bij officiële gelegenheden en activiteiten organiseren. Hij volgt Bianca Holst op en is de vierde stadsdichter van de Groningse gemeente. Het is voor het eerst dat de stadsdichter niet in de gemeente zelf woont.

Nobbe (1993) komt oorspronkelijk uit Winschoten en begon in 2015 aan een studie Wijsbegeerte aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij werd al snel lid van de Groningse studentenvereniging Literair Dispuut Flanor en sloot zich aan bij de Dichtclub van de Kroeg van Klaas. Enkele jaren geleden nam hij de organisatie van het open podium Poëzie Met over van Kasper Peters. Samen met Olivier van Eijk organiseert hij nog steeds dit maandelijkse podium in het Oude RKZ. Begin 2019 stond hij in de finale van het NK Poetry Slam. Hij is ook actief als columnist bij Glasnost en RTV Noord.

De functie is op vrijwillige basis met onkostenvergoeding en budget voor de organisatie van activiteiten.  Het is de bedoeling dat de nieuwe stadsdichter in overleg met de gemeente een aantal gedichten zal schrijven en poëzie-activiteiten organiseert.

De eerste stadsdichter van het Oldambt was Rob Rosendahl (2014-2016). Daarna volgden Anke de Klerk (2016-2018) en Bianca Holst (2018-2020). Medio juni wordt er van Holst afscheid genomen en volgt Nobbe haar op.

Foto Reyer Boxem

Richard Nobbe nieuwe stadsdichter Oldambt

Geplaatst: vr, 24 april 2020