De Kinderboekenweek is weer van start gegaan. Tot en met 13 oktober worden talloze activiteiten georganiseerd in bibliotheken, boekhandels en op scholen. Anna Woltz, de schrijfster van het Kinderboekenweekgeschenk komt ook naar Groningen en Drenthe. Hoogtepunt in het noorden is het festival Timboektoe in De Nieuwe Kolk (DNK) te Assen.

Zaterdagmiddag 12 oktober zijn er in de DNK optredens van kinderboekenschrijvers als Anna Woltz, Natascha Stenvert, Tosca Menten, Lysette van Geel en Ilona de Lange. De Griezelbus van Paul van Loon is er te bewonderen en vlogger Enzo Knol komt ook optreden.

Anna Woltz zal die zaterdag voorafgaande haar optreden in Assen optreden bij Boekhandel van der Velde aan de Grote Markt. Natascha Stenvert, maakte samen met André Kuipers het prentenboek van de kinderboekenweek en zal op 5 oktober optreden bij boekhandel Daan Nijman in Roden.

Gideon Samson, de winnaar van de Gouden Griffel zal dinsdag 8 oktober een bezoek brengen aan de Groningse Kinderboekhandel. De Groningse kinderboekenschrijver Tjibbe Veldkamp maakte het programma Rare Reizen. 8 oktober zal hij daarmee optreden in Harkstede en een dag later in Zuidbroek.

In de Groningse bibliotheken zijn er ook vele programma’s waarbij wordt voorgelezen en geknutseld. Bij het Forum reizen de workshops langs de verschillende vestigingen. Boekhandels Van der Velde, Boomker, Riemer en Daan Nijman bieden ook programma’s aan. Vanzelfsprekend is de Groningse Kinderboekhandel altijd een aanrader om te bezoeken.

Niet voor kinderen, maar wel een aanrader zijn de twee lezingen die RUG Gastschrijver Edward van de Vendel nog zal geven. Dinsdag 8 oktober gaat het over Queerboeken voor jongeren en dinsdag 15 oktober over Literatuur op het songfestival.

Reis mee! De Kinderboekenweek in Groningen

Geplaatst: wo, 2 oktober 2019