Op dinsdagavond 15 september, van 20.00 tot (ongeveer) 21.30 is schrijver, columnist, programmamaker en danser Raoul de Jong te gast bij Flanor. Hij zal geïnterviewd worden en er zal ook de gelegenheid zijn om vragen te stellen. Vanwege de coronacrisis kan deze activiteit helaas niet fysiek plaatsvinden, vandaar dat de lezing online zal worden gehouden. Mocht je deel willen nemen, is het mogelijk je aan te melden op de website van Literair Dispuut Flanor (www.flanor.nl) en dan krijg je tegen de datum van de lezing nog een e-mail met verdere uitleg en een link naar de lezing. Voor leden van Flanor is de activiteit gratis, voor studenten drie euro en voor niet-studenten vijf euro.

Over Raoul de Jong

Raoul de Jong (1984) is van vele markten thuis. Hij is auteur van zes boeken, waarvan De Grootsheid van het Al, over een wandeltocht van Rotterdam naar Marseille, waarschijnlijk het bekendst is. Dit boek werd genomineerd voor de Bob den Uyl Prijs 2014 en won Het beste Rotterdamse boek in 2015. Ook veel van zijn andere boeken gaan over reizen.

Naast het schrijven van boeken schrijft hij ook columns over verscheidene onderwerpen, bijvoorbeeld voor NRC Handelsblad, nrc.next, Elle, Vrij Nederland en Het Parool.

Verder werkte hij mee aan het programma Café de Liefde van de VPRO in 2008 en schreef en regisseerde hij het programma Iedereen Kan Dansen voor Villa Achterwerk in 2012.

Samen met schrijfster Sanneke van Hassel schreef hij in 2017 de leesvoorstelling in Suriname. Het stuk werd geregisseerd door Johan Simons, met onder andere Jörgen Raymann, Pierre Bokma, Noraly Beyer en Karin Amatmoekrim. In 2020 werd het stuk opnieuw opgevoerd.

Over twee maanden, in november 2020, verschijnt zijn volgende boek Jaguarman; mijn vader, zijn vader en andere Surinaamse helden.

Over Literair Dispuut Flanor

Flanor is een onafhankelijke literaire studentenvereniging, gevestigd in Groningen. De vereniging telt nu rond de 120 leden, afkomstig uit vrijwel alle studierichtingen. Flanor organiseert het hele jaar door lezingen die voor iedereen toegankelijk zijn. Daarnaast organiseert Flanor voor haar leden maandelijks borrels en andere activiteiten en zijn er verscheidene leesgroepen. 

Foto: Stephan Vanfleteren

Raoul de Jong bij Flanor

Geplaatst: di, 8 september 2020