De Groningse schrijvers Joost Oomen en Annegreet Bos zullen tijdens de eerste twee dagen van theaterfestival Jonge Harten samen optreden met het Rotterdamse muziektheater CLUB GEWALT. Speciaal voor de voorstelling CLUB CLUB GEWALT 5.0 PUNK schreven beide dichters nieuwe teksten. Hun optreden met CLUB GEWALT is tot stand gekomen door een samenwerking van Jonge Harten en de Stichting Literaire Activiteiten Groningen.

CLUB CLUB GEWALT is een eclectische muzikale performance-clubavond waar de bar nooit sluit. Steeds 30 minuten absolute craziness, dan een 10-minute break. All night long. Met in deze editie Hardrock Bingo, kroning van Queen Patti, een explositie en talloze manifestos.

Joost Oomen was van 2013 tot 2015 stadsdichter van Groningen en publiceerde de bundels Vliegenierswonden en De stort. In 2016 verscheen zijn chapbook De zon als hij valt en dit jaar werd hij geselecteerd voor CELA, een ontwikkeltraject voor schrijvers en vertalers uit zes Europese landen.

Annegreet Bos maakte haar podiumdebuut in mei van dit jaar bij de Dichtclub in de Kroeg van Klaas en sloot zich kort daarna bij de Dichtclub aan. Ze stond op Dichters in de Prinsentuin en Dichters in het donker en viel meteen op met verrassend sterke en volwassen poëzie. Een voordracht van Bos is terug te luisteren bij Glasnost.

CLUB CLUB GEWALT is op vrijdag 17 november en zaterdag 18 november te zien in Huis de Beurs aan de Vismarkt. De voorstelling begint om 21.00 uur en de entree bedraagt € 10,- Theaterfestival Jonge Harten vindt plaats van 17 november tot en met 25 november.

Foto’s: Kelly Alexandre

 

PUNK met Joost Oomen en Annegreet Bos

Geplaatst: do, 16 november 2017